Barco kókuszolaj sütéshez-főzéshez 1000 ml

Sütés, főzés egészségesen! 100% kókuszból préselt, szűrt, illatmentes, koleszterinmentes vegán növényi olaj. Nem hidrogénezett, vegyileg nem kezelt, adalékanyagot, tartósítószert nem tartalmaz. Ajánljuk mindenkinek, aki egészségesen szeretne étkezni, a kímélő diétákba is kiválóan beépíthető. Jót tesz az immunrendszernek, az emésztésnek, a bőrnek, hajnak. Külsőleg és belsőleg is alkalmazható. Környezetbarát, utántöltős kiszerelésben is megvásárolható! Az olajat kókuszbélből préseléssel nyerik ki, majd a nyers olajat tisztítják és szagtalanítják, míg teljesen tiszta, illatmentes kókuszolaj válik belőle. Nem hidrogénezett, nem tartalmaz adalékanyagokat. Annak ellenére, hogy telített zsírsavakat tartalmaz, a kókuszolaj (kókuszzsír) az egyik legegészségesebb zsiradékunk, mivel 92%-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll. Mivel növényi alapanyagú, így nem tartalmaz koleszterint. Fogyókúrához is ideális, de számtalan pozitív hatása között számon tartják a veseproblémák, a szívbetegségek, a magas vérnyomás, a rákos betegségek megelőzését és kezelését, a csontok és a fogak erősítését és védelmét, az immunrendszerre gyakorolt előnyös hatását, megfázás esetén fertőtlenítő hatása miatt is fogyasztható. Emellett a Magyar Cukorbetegek Szövetsége cukorbetegeknek is ajánlja, hiszen inzulin jelenléte nélkül is képes energiát szolgáltatni a sejteknek. Jól használható sütéshez és főzéshez anélkül, hogy az ízvilágot befolyásolná. 198 °C-ig nem oxidálódik, így sütés vagy főzés hatására nem szabadulnak fel belőle káros anyagok, mint más olajok esetében, és nem is avasodik. Étkezési célokon kívül kiválóan alkalmazható haj- és bőrápolásra is. A bőrbe könnyen beszívódik anélkül, hogy zsíros foltot hagyna, és a bőr mélyebb rétegeibe szívódva megerősíti a belső szöveteket, így bőrünk selymesebb, puhább lesz, lassítja a bőr öregedését. Alkalmas napégés, bőrszárazság kezelésére, de nagyszerű alapanyaga lehet bármilyen kézműves kozmetikumnak. Kb. 25 °C felett folyékony, olaj állagú, de alacsonyabb hőmérsékleten megszilárdul, ezért elterjedt a kókuszzsír elnevezés is. Ez a halmazállapot változás a kókuszzsír minőségét nem befolyásolja. Összetevők: 100% kókuszolaj