Collango collagen basic ízesítetlen 300 g

"Collango Collagen BASIC A Collango Collagen Basic egy alap kollagén, melynek neve a termék összetételére utal, 100% sertés kollagén. Hozzáadott vitaminok, színezék és ízesítés nélkül. A név kötelez, megszokhattátok, hogy a Collango egyet jelent: • a minőségi alapanyaggal • a könnyű és gyors oldódással • kellemes illattal és ízzel • a könnyen adagolhatósággal, a csomagolásban található adagolókanálnak köszönhetően • elérhető kutatási adatokkal a konkrét alapanyagra vonatkozóan, nem pedig általánosságban a kollagénre. Ennél a terméknél sincs ez másként, hiszen a francia Rousselot cég- az egyik vezető kollagén gyártó- által gyártott ProTake® sertés kollagénjét választottuk. Máshol prémiumként találsz ilyen terméket. Nálunk ez az alap! Collango Collagen Basic jellemzői: • I-es típusú, 100% hidrolizált sertés kollagén • 10.000mg (10gramm) kollagén/ adagban • Nincs ízesítve • Könnyen és víztisztán oldódik • 300g/tasak- 30 adag Collango Collagen Basic előnyei: • Könnyen és gyorsan oldódik, csupán hideg vízben is víztisztán • Nincs kellemetlen illata és íze sem- semleges ízű és szagú! • Ellenáll a hőmérséklet ingadozásoknak • Elérhető kutatási eredmények az alapanyagként felhasznált ProTake® kollagénre • Tartósítószer, csomósodás gátló mentes • Mindig frissen készíthető • Könnyen adagolható a csomagolásban található adagolókanálnak köszönhetően Tápanyag táblázat 1 adag: 10 g (1 adagolókanál) 10g RI%* 100g Energia 38 kcal/ 159 kJ 0% 380 kcal/1590 kJ Zsír 0 g 0% 0 g ebből telített zsírsav 0 g 0% 0 g Szénhidrát 0 g 0% 0 g ebből cukor 0 g 0% 0 g Nátrium 61, 5 mg 3% 615 mg Fehérje 9, 5 g 19% 95 g hidrolizált kollagén I-es típus 10000 mg 100 g *: RI%: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2 000 kcal) Összetevők: I-es típusú hidrolizált sertés kollagén Allergén információ: Tej, tojás, mogyoró, hal, glutén és rákféle összetevőket feldolgozó üzemben készült! Figyelmeztetés: A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Tárolás: száraz, hűvös helyen. Mi a kollagén? A kollagén szervezetünk elsődleges kötőszövete, valamit egy kulcsfontosságú fehérjéje, amely biztosítja a bőr, a porcok és a csontok kohézióját, rugalmasságát. Szerkezeti építőeleme továbbá a kötőszöveteknek, hajnak, körömnek, ínaknak, izmoknak, ízületi porcoknak. Bőrünk 75%-át, szervezetünk összfehérje tömegének pedig 30%-át kollagén alkotja. Miért van szükségünk kollagénre? Az idő előrehaladtával szervezetünk kollagén termelődése lelassul, majd lecsökken és végül teljesen eláll. Miért fontos, hogy a kollagén hidrolizált legyen? A hidrolízis folyamán a kollagén nagyon hosszú molekula láncait ""felvagdossák"", az emberi szervezet számára ezáltal könnyen emészthetővé és hasznosíthatóvá téve. A köznyelvben sokszor tévesen szinonimaként használják a zselatint, holott nem tehető egyenlőségjel közéjük. A háztartási zselatin nincs hidrolizálva, így ahhoz, hogy ugyanannyi hatóanyag hasznosuljon, mint a hidrolizált kollagénből, jóval nagyobb mennyiséget kell elfogyasztani belőle. Ugyanez a helyzet a kocsonyával, disznóbőrrel, csirkelábbal stb... A kollagén hasznosulása szempontjából mire kell figyelni kollagén készítmény választáskor? 1. Hidrolizált kollagén legyen. A hidrolízis folyamán a kollagén molekula láncok az emberi szervezet által könnyen emészthetővé és hasznosíthatóvá válnak. 2. Minél magasabb hatóanyag tartalommal rendelkezzen. A kutatási eredmények jelentős többsége általában napi 5.000- 10.000mg kollagén fogyasztásán alapszanak. 3. C-vitamint is tartalmazzon vagy fogyasszuk hozzá, ami hozzájárul a kollagén hasznosulásához és serkenti szervezetünk kollagén termelését. Mi volt előbb? Folyékony kollagén, por formátumú kollagén, kollagén kapszula/tabletta? Avagy mi a különbség és azonosság ezen termékeknél? No ez nem a tyúk és a tojás tipikus esete! MINDEN kollagénes készítmény POR formában kezdi pályafutását. Ezt követően a késztermék gyártójának/forgalmazójának döntése, hogy milyen formában kerül a fogyasztóhoz. Tehát: 1. Mindegyik felsorolt készítmény pro formátumból indul! 2. Kivitelezési szempontból a tabletta és kapszula méreténél foga behatárolt a hatóanyag mennyisége 1db tablettára/kapszulára vetítve. Ezért lehetséges az, hogy míg por formátumban egy adagban 10.000mg kollagén van, addig kapszula vagy tabletta esetén ugyanennyi hatóanyag akár 20 darabban érhető csak el. 3. A már folyékony formában kapható készítmények, mivel a kollagén egyfajta fehérje, ami folyékony formában már nagyon romlandó, ezért rendkívül érzékenyek a hőmérsékletre. Tartósítószer mellett is felbontás után hűtőben tartandók és rövid határidőn belül fogyasztandók. Ezért fontos a tudatos vásárlás! Nem csak az árat és a darabszámot (tabletta/kapszula esetén) vagy adagot nézzük meg egy terméknél, hanem a hatóanyagtartalmat is! Milyen kollagén van a Collango Collagen Basic-ben? A Collango Collagen alapanyagaként választott ProTake® kollagén a világ egyik vezető kollagén gyártója, a francia Rousselot cég által gyártott bioaktív peptidekből áll, mely kíméletes enzimatikus hidrolízissel készült. Rendkívül magas tisztaságú, természetes és antiallergén. Számtalan kutatási és klinikai tanulmánnyal alátámasztva hatékonyságát. Hogyan/miben fogyaszd a Collango kollagént? Légy saját magad mixere, így mindig tudod, hogy mit fogyasztasz. • Keverd bele gyümölcslébe • Dobd fel vele a smoothie-dat • Fehérje turmixodat is feltúrbózhatod vele • Ízesítsd vele a chia pudingodat • Keverd bele a jegeskávédba • Old fel egyszerűen csupán vízben/tejben/joghurtban Fogyasztási javalat 1. Lehet fogyasztani ciklikusan, azaz kúraszerűen 3 hónapon keresztül napi 1 adagot (10.000mg kollagén), majd elégséges heti 1 alkalommal 1 adag fogyasztása. 2. Állandó jellegű fogyasztás esetén napi fél adag Collango elegendő. Másodgenerációs ízületvédő A Collango Collagen egy második generációs ízületvédő is. Lényeges előnye a glükózamin/kondroitin/MSM hármashoz képest, hogy ez egy bioaktív fehérje. Tehát nem csak az ízületeknek és porcoknak nyújthat segítséget, hanem a szervezet ott hasznosítja, ahol szükség van rá. Csontritkulás, ízületi gyulladás A világ népessége öregszik és ennek a folyamatnak megvannak a maga hátrányai. A főbb egészségügyi problémák: • csontritkulás és a sarcopenia • csontízületi gyulladás Egyre több tudományos bizonyíték van rá, hogy a kollagén peptidek elősegítik a csontok és az izmok egészségét. A Rousselot cég és egyetemi partnereivel folytat kutatást ezeken a területeken. Nagy hangsúlyt fektetnek a tudományos tanulmányokra.