Collango collagen fish kékmálna 165 g

"Collango Collagen Fish A Collango kollagén termékpalettája hal kollagénnel bővült, melynek alapanyaga a Weishardt cég által gyártott Naticol® BPMG kollagén. A név kötelez, megszokhattátok, hogy a Collango egyet jelent: • a minőségi alapanyaggal • a könnyű és gyors oldódással • kellemes illattal és ízzel • a könnyen adagolhatósággal, a csomagolásban található adagolókanálnak köszönhetően • elérhető kutatási adatokkal a konkrét alapanyagra vonatkozóan, nem pedig általánosságban a kollagénre. Nincs tehát ez másként ennél a terméknél sem. Példának okáért az alapanyag gyártója, aki a hal kollagénre specializálódott és többféle hal kollagént gyárt, ezt a kollagénjét prémium kollagénként értékesíti. Nálunk, a Collango-nál a prémium az alap. Collango Collagen Fish jellemzői: • I-es típusú hidrolizált Naticol® BPMG hal kollagén • 5.000mg (5gramm) kollagén/ adagban • 250mg C-vitamin/adag • 150g/165g/tasak- 30 adag • Natúr, kékmálna és meggy ízben • Természetes színezékkel • Könnyen és gyorsan oldódik, csupán hideg vízben is víztisztán Collango Collagen Fish előnyei: • Könnyen és gyorsan oldódik, hideg vízben is víztisztán • Nincs kellemetlen illata és íze sem- semleges ízű és szagú! • Ellenáll a hőmérséklet ingadozásoknak • Elérhető kutatási eredmények az alapanyagként felhasznált Naticol® kollagénre • Tartósítószer, csomósodás gátló mentes • Mindig frissen készíthető • Könnyen adagolható a csomagolásban található adagolókanálnak köszönhetően Fogyasztási javalat: napi 1 adag (5g/5, 5g) fogyasztása javasolt. Tápanyag táblázat 1 adag: 5 g/5, 5g (0, 5 adagolókanál) 5, 5 g/ 5 g RI%* 100 g Energia 19 kcal/ 80 kJ 0% 345 kcal/1440 kJ Zsír 0 g 0% 0 g ebből telített zsírsav 0 g 0% 0 g Szénhidrát 0 g 0% 0 g ebből cukor 0 g 0% 0 g Nátrium 30 mg 1, 5% 545 mg Fehérje 4750 mg 9, 5% 86 g Hidrolizált kollagén I-es típus 5000 mg 100 g L-aszkorbinsav (C vitamin) (csak ízesekben) 250 mg 312, 5% 9090 mg *: RI%: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2 000 kcal) Összetétel: I-es típusú hidrolizált kollagén (hal), L-aszkorbinsav, malát sav, aroma, édesítőszer: szukralóz és stevia (szteviol glikozidokat tartalmaz), színezék: brillant kék (kékmálna íznél) vagy céklavörös (meggy íznél). Allergén információ: Tej, tojás, mogyoró, hal, glutén és rákféle összetevőket feldolgozó üzemben készült! Figyelmeztetés: A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Tárolás: száraz, hűvös helyen. Mi a kollagén? A kollagén szervezetünk elsődleges kötőszövete, valamit egy kulcsfontosságú fehérjéje, amely biztosítja a bőr, a porcok és a csontok kohézióját, rugalmasságát. Szerkezeti építőeleme továbbá a kötőszöveteknek, hajnak, körömnek, ínaknak, izmoknak, ízületi porcoknak. Bőrünk 75%-át, szervezetünk összfehérje tömegének pedig 30%-át kollagén alkotja. Miért van szükségünk kollagénre? Az idő előrehaladtával szervezetünk kollagén termelődése lelassul, majd lecsökken és végül teljesen eláll. Miért fontos, hogy a kollagén hidrolizált legyen? A hidrolízis folyamán a kollagén nagyon hosszú molekula láncait ""felvagdossák"", az emberi szervezet számára ezáltal könnyen emészthetővé és hasznosíthatóvá téve. A köznyelvben sokszor tévesen szinonimaként használják a zselatint, holott nem tehető egyenlőségjel közéjük. A háztartási zselatin nincs hidrolizálva, így ahhoz, hogy ugyanannyi hatóanyag hasznosuljon, mint a hidrolizált kollagénből, jóval nagyobb mennyiséget kell elfogyasztani belőle. Ugyanez a helyzet a kocsonyával, disznóbőrrel, csirkelábbal stb... A kollagén hasznosulása szempontjából mire kell figyelni kollagén készítmény választáskor? 1. Hidrolizált kollagén legyen. A hidrolízis folyamán a kollagén molekula láncok az emberi szervezet által könnyen emészthetővé és hasznosíthatóvá válnak. 2. Minél magasabb hatóanyag tartalommal rendelkezzen. A kutatási eredmények jelentős többsége általában napi 5.000- 10.000mg kollagén fogyasztásán alapszanak (sertés és marha kollagén esetén). 3. C-vitamint is tartalmazzon vagy fogyasszuk hozzá, ami hozzájárul a kollagén hasznosulásához és serkenti szervezetünk kollagén termelését. Mi volt előbb? Folyékony kollagén, por formátumú kollagén, kollagén kapszula/tabletta? Avagy mi a különbség és azonosság ezen termékeknél? No ez nem a tyúk és a tojás tipikus esete! MINDEN kollagénes készítmény POR formában kezdi pályafutását. Ezt követően a késztermék gyártójának/forgalmazójának döntése, hogy milyen formában kerül a fogyasztóhoz. Tehát: 1. Mindegyik felsorolt készítmény por formátumból indul! 2. Kivitelezési szempontból a tabletta és kapszula méreténél foga behatárolt a hatóanyag mennyisége 1db tablettára/kapszulára vetítve. Ezért lehetséges az, hogy míg por formátumban egy adagban 5.000mg kollagén van, addig kapszula vagy tabletta esetén ugyanennyi hatóanyag akár 20 darabban érhető csak el vagy még többen. 3. A már folyékony formában kapható készítmények-mivel a kollagén egyfajta fehérje-, már romlandó, ezért rendkívül érzékenyek a hőmérsékletre. Tartósítószer mellett is felbontás után hűtőben tartandók és rövid határidőn belül fogyasztandók. Ezért fontos a tudatos vásárlás! Nem csak az árat és a darabszámot (tabletta/kapszula esetén) vagy adagot nézzük meg egy terméknél, hanem a hatóanyagtartalmat is! Milyen kollagén van a Collango Collagen Fish -ben? A Collango Collagen alapanyagaként választott Naticol® BPMG kollagén a világ egyik vezető kollagén gyártója, a francia Weishardt gyártott bioaktív peptidekből áll, mely kíméletes enzimatikus hidrolízissel készült. Rendkívül magas tisztaságú, természetes és antiallergén. Számtalan kutatási és klinikai tanulmánnyal alátámasztva hatékonyságát. Ha esetleg valamilyen egészségügyi problémád van a vörös húsok fogyasztásával, a Collango Collagen Fish-t nyugodtan fogyaszthatod. Hogyan/miben fogyaszd a Collango kollagént? Légy saját magad mixere, így mindig tudod, hogy mit fogyasztasz. • Keverd bele gyümölcslébe • Dobd fel vele a smoothie-dat • Fehérje turmixodat is feltúrbózhatod vele • Ízesítsd vele a chia pudingodat • Keverd bele a jegeskávédba • Old fel egyszerűen csupán vízben/tejben/joghurtban