Bio menü bio maca-gyökér por 250 g

A Maca gyökér egy az Andok lejtőin vadon élő növény, amelyet „Perui Ginzengnek” is neveznek. Energizáló, erősítő, állóképesség javító, valamint a jobb érzelmi állapotot elősegítő hatása is ismert. 4200 méter feletti magasságban, zord időjárási viszonyok között (hideg, erős szél, intenzív napsütés), a legtöbb növény számára kifejezetten hátrányos körülmények között él. A tudományos kutatások szerint a Maca kifejezetten gazdag aminosavakban, fitonutriensekben, zsírsavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Rendkívül gazdag tápanyagokban, valamint energizálókban, ezért sokan úgy gondolják, hogy ez a világ egyik legjobb természetes étrend-kiegészítője. Legfontosabb vitaminok és ásványi anyagok a maca gyökérben: B1, B2, B12, C-vitamin, kalcium és foszfor. A Maca egyik legelőnyösebb tulajdonsága a hormonháztartásra gyakorolt szabályozó, serkentő és kiegyensúlyozó hatása úgy férfiak, mint nők esetében. Íze a pörkölt cikóriához hasonlít, amely kémiai élénkítő szerekkel károsítja az idegrendszerünket. A Maca ezzel szemben nem koffein tartalmú élénkítő szer, hanem egy serkentő hatású gyógynövény, amely természetes úton tartja karban egészségünket. Összetevők: bio maca-gyökér (lepidium meyenii) por Tápanyag tartalom 100 g termékben: Energia 1233, 2 kJ/290, 4 kcal Zsír 0, 6 g amelyből telített zsírsavak 0, 1 g Szénhidrát 61, 3 g amelyből cukrok 36, 2 g Rost 0, 5 g Fehérje 9, 7 g Só 0, 018 g Hatóanyag tartalom a napi adagban (1, 5 g) Hatóanyag Mennyiség/1, 5 g NRV* Maca-gyökér por 1, 5 g * NRV (Nutrient Reference Values): Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal)