Bio menü bio búzafű por 125 g

A zsenge búza az úgynevezett zöld élelmiszerek közé tartozik, melyeknek nagyon sokoldalú kedvező hatása van az egészségünkre. A legfontosabbak közé tartozik az ellenálló képesség növelése, az emésztés és az egész emésztőrendszer működésének serkentése. Lúgos ph-ja közömbösíti a helytelen táplálkozás miatt elsavasodott szervezetet. A zsenge búzában lévő klorofill és betakarotin kiváló antioxidáns. - elősegíti az emésztőcsatorna működését - semlegesíti az elsavasodott szervezetet - növeli az ellenálló képességet és regenerációt - lebontja a testszagokat - sok antioxidánst tartalmaz Kiváló hatása van az egész emésztőrendszerre. Rostanyag tartalma miatt javítja a bélmozgást, kedvezően befolyásolja úgy a hasmenést, mint a székrekedést, valamint a gyulladásos és fekélyes betegségek gyógyulását. Lúgos hatásával közömbösíti a helytelen táplálkozás (szacharidok, cukrok) miatt elsavasodott szervezetet, ami pl. gyomorégésben mutatkozik meg. A zsenge búza betakarotin, klorofill és számos enzim formájában kiváló forrása az antioxidánsoknak. Enzim tartalmának köszönhetően nagymértékben csökkenti a degeneratív és rákkeltő folyamatok veszélyét. A vitaminok közül a zsenge búza betakarotint (A-provitamin), B vitamin komplexet (B , B, B3, B5, B8, B12), C-, E-, K-vitamint és zeaxantint (erős oxidáns hatású karotinoid) tartalmaz. A zsenge búza általában javítja a szervezet vitalitását, energia ellátását és méregtelenítését. Mindez a tápanyagok, enzimek, vitaminok és ásványi anyagok komplex tartalmának köszönhető.